SKU
Louis-Poulsen-PH-5-Koper-of-Messing

Louis Poulsen PH 5 Koper of Messing

Speciale prijs € 833,00 Normale prijs € 980,00

Louis Poulsen PH-5 Kopen of Messing - Poul Henningsen 1958

Hanglamp
Kleur: Koper of messing. in combinatie met wit.
Materiaal: Aluminium
Afmeting:diameter 50 cm. / hoogte 28,5 cm.

Deze lamp is één van de bekendste ontwerpen van Poul Henningsen en mag met recht een designklassieker worden genoemd !

Fitting E27 - Max 75 Watt  LED / halogeen, snoer 3 meter

Klik hier voor PH5 Classic White!
Klik hier voor overige kleuren!

Levertijd: ca 4 weken!

Meer info ? Bel 020-6656310 of mail ons !

Louis Poulsen PH 5 kopen of messing - Poul Henningsen 1958

Model: Hanglamp

PH 5 is nat gelakt met een mat oppervlak. in combinatie met onbehandels gepolijst koper of messing 

Het armatuur biedt 100% verblindingsvrij licht. Het ontwerp is gebaseerd op het principe van een reflecterend drieslagensysteem, dat het grootste deel van het licht naar beneden richt. Het armatuur straalt zowel naar beneden als naar lateraal licht uit, waardoor het zichzelf verlicht. In de PH 5 Classic wordt een warmere lichttint gecreëerd door de rode binnenkegel en een kleine blauwe reflector. De verbindingsstaafjes zijn bronskleurig.

Deze lamp is één van de bekendste ontwerpen van Poul Henningsen en mag met recht een designklassieker worden genoemd !

Fitting E27 - Max 75 Watt LED / halogeen

Klik hier voor PH5 Classic Wit

Levertijd: ongeveer 4 weken

Poul Henningsen ontwikkelde de PH 5 in 1958 als antwoord op de voortdurende veranderingen in de vorm en de grootte van gloeilampen door lampenfabrikanten. Bij de introductie van de PH 5 schreef Poul Henningsen het volgende: "Na 33 jaar van fundamenteel christelijk gedrag ben ik in mijn relatie tot de productie van gloeilampen bekeerd tot de islam. Voor een generatie heb ik geloofd dat aandacht voor de consument en gezond verstand zou zegevieren, maar nu ben ik een fatalist geworden. Ik heb het lot geaccepteerd en met toestemming van Louis Poulsen heb ik een PH-armatuur ontworpen die kan worden gebruikt met elke soort lichtbron, kerstverlichting en 100 W metaalgloeilampjes. Hoewel een TL-buis te veel zou zijn om te vragen in de bestaande vorm! ".

De PH 5 werd geïntroduceerd als een klassiek nieuw product en niemand wist toen dat het uiteindelijk synoniem zou worden met het PH-licht. Ongeacht hoe het licht is geïnstalleerd of de gebruikte lichtbron, de PH 5 is en blijft volledig verblindingsvrij. Het armatuur werd gedoopt tot pH 5 vanwege de 50 cm diameter van de hoofdkleur. Poul Henningsen wilde de kleurreproductiekenmerken van de lichtbron in de PH 5 verbeteren. Kleine rode en blauwe tinten werden daarom ingevoegd als aanvulling op de kleur in het deel van het spectrum waar het oog het minst gevoelig is - de rode en blauwe gebieden - daarbij het onderwerpen van het licht in het middelste geelgroene gebied waar het oog het meest gevoelig is. Het PH 5-ontwerp is regelmatig bijgewerkt met de ontwikkeling van lichtbronnen. De PH 5 plus, ontworpen voor gebruik met spaarlampen, werd in 1994 geïntroduceerd. Om een hogere efficiëntie te bereiken, werd de metalen plaat vervangen door matglas en werd het licht met een zuiverdere witte kleur geverfd.

Voor meer informatie bel 020-6656310 of mail ons ! U bent natuurlijk ok altijd van harte welkom in onze showroom !

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Louis Poulsen PH 5 Koper of Messing
To Top